Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд рецидивист за извършена поредна измама

Велико Търново. Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, извършил поредна измама. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.
Обвинението срещу Х. С. е за това, че в периода от 31 март до 4 април тази година във Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у администратор на хотел в старата столица, че има намерение и възможност да заплати стойността на престоя си в хотела и с това причинил на ЕООД имотна вреда в общ размер на 220 лв., представляващ стойността на предоставената, но незаплатена услуга като измамата представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 211, ал. 2, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29 от НК.
Обвиняемият е осъждан. След изтърпяване на наказанието си лишаване от свобода в края на 2018 година се прибрал на село. Нямал работа и средства за препитание. Отново извършил кражба и понеже знаел, че го издирват от полицията, решил да се укрие във Велико Търново. Тъй като нямал достатъчно пари, за да заплати нощувките си, решил да се регистрира и остане няколко дни, след което да си тръгне незабелязано. Пристигнал в града, влязъл в хотела и на рецепцията поискал да бъде настанен в хотела за четири нощувки. Обвиняемият се регистрирал и заел стаята си. Ползвал същата постоянно, като вечер излизал, за да посещава близкото казино. Ползвал хотелската стая до ранните часове на 4 април тази година, когато тайно изнесъл багажа си без да заплатил престоя си.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.