Районният съд във Велико Търново наложи задържане под стража на трима за опит за кражба на 125 метра далекосъобщителен кабел

снимка: ИА "Фокус"

Велико Търново. По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на трима мъже, във връзка с извършен опит за кражба на кабели на БТК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми лица с инициали А. К., Г. К. и Д. Д. за това, че 10 юни 2018 г в село Ресен, общ. Велико Търново, чрез използване на технически средства – метален секач, щанга „кози крак“, метална карабина (скоба), прожектор, колани с халки от двете им страни, ножове и метална щанга, и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, направили опит да отнемат от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 300x2x0,5, 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 100x2x0,5 и 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 50x2x0,5, всички на обща стойност 4440 лева, собственост на „БТК“ ЕАД гр. София, като деянието останало недовършено по независещи от тях причини – намесата на полицейски служител при РУ гр. В. Търново.
Обвиняемите са извършили кражбата в условията на повторност, а Д. Д. – в условията на опасен рецидив. Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от тримата извършители и е налице опасност да се укрият или да извършат престъпление.
Разследването продължава под ръководството на ВТРП.