Районният съд в Дупница е одобрил споразумение между бившия управител на общинската болница в града Росен Тимчев и прокуратурата по обвинение за ползване на неистински документ

Кюстендил. Районният съд в Дупница е одобрил споразумение между бившия управител на общинската болница в града Росен Тимчев и прокуратурата по обвинение за ползване на неистински документ. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от деловодството на съда. Със споразумението Росен Тимчев сее признал за виновен за това, че през месец юни 2017 година съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – вносна бележка, за внесена парична гаранция по водено срещу него досъдебно производство. Присъденото наказание е „Пробация”.  Пробационните мерки се изразяват в задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година. Наложен е и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно, за срок от 1 година.

„Фокус” припомня, че на 11 август 2017 година съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница и Росен Тимчев, обвинен в това, че е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението – управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Дупница, без да има съответна правоспособност. Тогава също му бяха наложени пробационни мерки.

Венцеслав ИЛЧЕВ