Районният съд в Пловдив даде един час на защитата на Александрина Георгиева, обвинена в измама с пенсии, да се запознае с материалите по делото

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

Пловдив. Районният съд в Пловдив даде един час на защитата на Александрина Георгиева, да се запознае с материалите по делото, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. 63- годишната жена е обвинена в измама с пенсии, с което е ощетила НОИ с около 3 млн.лв. Заедно с нея е обвинен и мъжът, с когото живее, както и нейната дъщеря.

Тримата бяха доведени в съдебната зала под охрана и запазиха мълчание пред журналистите. По досъдебното производство е установено, че те са измамили 18 лица, плащали на жената, която има фирма за пенсионни услуги, за да си купят трудов стаж за пенсиониране.

Наблюдаващият прокурор заяви преди делото, че през последните дни са установени още 10 ужилени лица от нея. Прокуратурата настоява за постоянна мярка за неотклонение“ задържане под стража“. При снемането на самоличността на обвинените стана ясно , че дъщерята е медицинска сестра.

Цветана ТОНЧЕВА