РД ПБЗН – Видин и спортен клуб „Видаплам” организират фотоконкурс за 140-тата годишнина от създаването на местната пожарна служба

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

РД ПБЗН – Видин и спортен клуб „Видаплам” организират фотоконкурс за 140-тата годишнина от създаването на местната пожарна служба, съобщиха от ОДМВР – Видин. Темата на фотоконкурса е „По дълг и с искрена любов – 140 години вярна служба на хората!”
Видинската пожарна служба е създадена броени дни след подписването на Санстефанския мирен договор, припомнят от регионалната дирекция. На 31 март 1878 г. в освободения Видин 50 представители на всички еснафи избират първите общински съветници и кмет на града. Първенците вече имат идеи за управлението на Видин и на същата дата с “Протокол № 1 на Видински Общински Съветъ” приемат важни решения. Едно от тях гласи: “Да се назначат пожарникари за предпазване на града от пожари”. Така било поставено началото на организираното противопожарно дело.
На 31 март 2018 г. пожарната служба ще отбележи 140 години от създаването си. Сред поредицата от инициативи е и фотоконкурса. За желаещите да се включат предоставяме регламент и формуляр за участие. Попълненият формуляр и Вашите фотографии изпращайте на e-mail: pojarna_vidin@abv.bg до 17:00 часа на 28 февруари 2018 г.