Регионалната здравна инспекция ще оцени седмичните разписания за втори срок на всички училища в Пловдивска област до края на февруари

Пловдив. Регионалната здравна инспекция в Пловдив ще оцени седмичните разписания за втори срок на всички училища в Пловдив и областта до края на месец февруари. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от инспекцията. До 6 февруари директорите на учебните заведения в район „Централен” трябва да представят седмичните графици на учебните занятия. До 7 февруари това трябва да направят директорите на училища в районите „Северен”, „Западен” и „Тракия”, а до 8-ми – в районите „Южен” и „Източен” в Пловдив.
От Регионалната здравна инспекция съобщиха още, че в периода от 11 до 15 февруари се очакват разписанията за втори срок на учебните занятия от директорите на училищата в отделните общини – Родопи, Марица, Стамболийски, Раковски, Брезово, Калояново, Асеновград, Лъки, Садово, Първомай, Перущица, Кричим, Куклен, Съединение, Карлово, Сопот и Хисаря.
В срок до 15 дни от представянето на седмичното разписание Регионалната здравна инспекция трябва да извърши оценка и да изготви протокол за одобрение. Ако програмата не отговаря на изискванията, директорите на учебните заведения са длъжни в 5-дневен срок да внесат в здравната инспекция промененото и утвърдено седмично разписание за повторна оценка.
Тони МИХАЙЛОВ