РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово проведе безплатно обучение по  начални компютърни умения за своите читатели

Габрово. Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово проведе безплатно обучение по  начални компютърни умения за своите читатели. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от културната институция.  Курсовете се проведоха на 22, 23 и 24 януари.

В рамките на три дни габровци, предварително заявили своето желание, се запознаха с основни умения за работа с компютър, ползване на електронна поща, търсене на информация в Интернет, Скайп. Обучението проведоха инж. Мариана Трифонова и Ралица Чепелева.

„Обученията за граждани са сред традиционните инициативи на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, които се радват на голям интерес. Тази образователна услуга библиотеката предлага като възможност за възрастните хора да преодолеят психологическата бариера от новите компютърни технологии и да продължат активния си социален живот, ползвайки съвременните средства за комуникации и търсене на информация“, посочват от габровската библиотека.

Обучението се провежда в съответствие с целите на Програма “Глоб@лни библиотеки – България” – превръщането на библиотеките в съвременни информационни центрове, място за учене през целия живот и приобщаване на хората от всички възрасти към глобалното информационно общество.

Надежда КРЪСТЕВА