Редица медали получиха спортните клубове в Банско

Банско. С високи спортни успехи, медали и отличия зарадваха своите клубове младите спортисти на Банско през изминалия уикенд. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Ски бегача от клуб Банско, Тодор Малчов, завоюва две 3-ти места в дисциплината 10 км свободен стил индивидуално.  Това се случи на Балканската купа в Пигадия, Гърция. В надпреварата взеха участие отбори от Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Лихтенщайн и домакина Гърция.  Следващата седмица за ски бегача от Банско предстои Държавното първенство по ски бягане.

Успехите продължиха с осем медала за таекуондо клуб Хоук – Банско на Държавното първенство по Таекуондо ИТФ в Благоевград. Два златни медала си спечели европейската шампионка Катрин Гемкова – първо място спаринг девойки/старша възраст до 58 кг и първо място специална техника девойки .
Димитър Баряков – второ място спаринг юноши/младша възраст +75 кг.
Станислав Дарелов – второ място спаринг деца /момчета до 45 кг.
Иван Чеканаров – трето място спаринг деца/момчета до 45 кг .
Мартин Димитров – трето място спаринг деца/момчета до 50 кг.
Силви Мехомийска – второ място форма жени 6-5 гуп и трето място спаринг жени до 57 кг.

Финалната калкулация показва, че общо 12 участващи състезатели от спортния клуб, успяват да се окичат с 8 медала.

Над 350 състезатели се включиха в турнира в Благоевград, като той бе квалификация за селекция на националния отбор за предстоящото Европейско първенство в Римини (Италия) и Световното първенство в Пловдив (България).