Рекордните 217 плувци ще спорят за медалите на петия турнир „Мастърс Бургас 2019“ за ветерани в „Парк Арена ОЗК“ на 9 и 10 ноември

Снимка: Община Бургас

Бургас. Рекордните 217 плувци от 17 клуба от цялата страна ще спорят за купите и медалите в петото издание на „Мастърс Бургас 2019“ за ветерани. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Турнирът, организиран от клуб „Черноморец“ и с подкрепата на Община Бургас, за първи път ще се проведе на спортното бижу – плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ на 9 и 10 ноември (събота и неделя). Официалното откриване е в събота, от 15.00 часа, след което започват стартовете. В неделя турнирът продължава от 10.00 часа.
Домакините от „Черноморец“ ще се представят с 37 плувци. За първа година ще се включи и КВС „Бургас“, който ще участва с четирима състезатели. Плувците ветерани са разпределени в 14 групи. Първата е от 25 до 29 години, а последната е за над 90 години. Зрителите в „Парк Арена ОЗК“ ще могат да се насладят на плувните умения на световния шампион за ветерани от Южна Корея през август Тенчо Тенев. 91-годишният бургазлия е потвърдил своето участие. За първи път резултатите на плувците ще бъдат отчетени с електронно измерване. Награждаването с купи и медали на състезателите в призовата тройка в отделните дисциплини и различните възрастови групи ще става веднага след техния финал. По една статуетка организаторите ще раздадат на всички 17 отбора участници. Предвидени са награди и за най-възрастните плувци при мъжете и жените.