Ремонтират участък от пътя Павликени – село Самоводене

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Велико Търново.  В едната лента се осъществява движението в участък от пътя Павликени – село Самоводене. В отсечката от км 8+900 до км 30+762 тече ремонт и трафикът се пропуска последователно в едното платно и за двете посоки. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново то Областно пътно управление – Велико Търново. На място има поставени светофар и пътни знаци. Дейностите ще продължат до края на януари.

Времето в региона е предимно ясно, настилките са сухи. В по-усойните места има и мокри отсечки и органите на реда съветват водачите да са внимателни. Трафикът в края на работния ден е натоварен. Нови въведени ограничения няма.

Ремонт тече по пътя между селата Новград и Вардим. Движението се осъществява в едната лента в отсечката от км 34+000 до км 42+200. То се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от регулировчици. Дейностите отново ще продължат до 31 януари.

Затворен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до края на месеца. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на януари е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА