Ремонтират чешмата в парк „Марно поле“ във Велико Търново

Велико Търново. Ремонтират чешмата в парк „Марно поле“ в центъра на старата столица, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Инициативата е на Община Велико Търново и местния Ротари клуб, тъй като именно те организираха поставянето й през 2012 година. Дейностите стартираха, след като граждани алармираха, че в района има теч, който наводнява главната алея на парка.  От Ротари уточняват, че аварията е предизвикана от това, че коритото на чешмата непрекъснато се задръства от различни отпадъци и  прелива.

Днес цялото тяло на съоръжението беше вдигнато, за да може под него да се изгради ревизионна шахта и да се намери допълнителен вариант за връзка с канализацията. Целта е реконструкцията да не позволява отново да се появи теч. Средствата за ремонта са осигурени от Община – Велико Търново.

От кметството и от Ротари клуб призовават гражданите да пазят придобивките, които правят града ни по-красив и създават удобства за жителите и гостите на града.

Чешмата е изградена от бял камък, по идея на ротарианците и в нея  са вложени 40 000 лева. Проектът, изработен от арх. Пламен Цанев и скулптурата на проф. Милан Андреев, също е дарение.  В чешмата са вградени символично логата на „Ротари интернешънъл” за последните четири години, като за 2012 мотото е било „Мир чрез приятелство”. Скулптурата завършва със знака на  Ротари клуб – Велико Търново.

Луиза ТРАНЧЕВА