Ремонт затваря част от хижа „Божур“ край Горна Оряховица

Велико Търново. Затворени за посещения ще са заведенията в хижа „Божур“ край Горна Оряховица от 15 юли. Причината са предстоящите ремонтни дейности, съобщават от пресцентъра на Община Горна Оряховица. От понеделник няма да се приемат резервации от граждани за различни чествания и празници. Докато текат реконструкции  хижа „Божур“ ще приема само заявки за нощуване, информира директорът на Общинско предприятие“ Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова.

„Красива България“ одобри проект на Община Горна Оряховица за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“. Общата сума на проекта е 245 хил. лв. Близо 120 хил. лв. ще бъдат осигурени от „Красива България“, а останалото ще бъде дофинансиране от Общината.

Проектът предвижда на сградата да бъде направена външна топлоизолация, ремонт на покрива, както и подмяна на дограмата на вратите и прозорците. Ще се направи вътрешно боядисване на помещенията и ще се монтира окачен таван. Изцяло ще се подменят ВиК и ел. инсталациите. В залата и туристическата столова ще се монтират климатици.