Рецитал под надслов „Апостолът на свободата“ се проведе в Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград

Благоевград. На 18 февруари от 16.30ч. в Читалнята на Детски отдел  се проведе Рецитал под надслов „Апостолът на свободата“ по повод  146 г. от гибелта на Васил Левски (обесен 19 февруари 1873г.). Това съобщиха от пресцентъна на Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград.

Участници в тържеството  бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и   ученици от ІІІ клас на ІІІ  ОУ „Д. Талев” с ръководител г-жа Величка Златарска.

Библиотекар от отдела разказа на учениците за подвига на Апостола на свободата и за признателността на народа ни към делото му. Разказа на малчуганите  за паметниците на Васил Левски в България и в други държави, за училищата, улиците и града, които носят неговото име.

Децата  рецитираха стихотворения, посветени на Апостола на българската свобода,  представиха биографични сведения за Васил Левски и негови крилати мисли. Малчуганите   представиха и текстове от книгата „Разкажи ми за Левски“ на Райчин Генов и Ивайло Кючуков – „Среща между майка и син и др. За финал третокласниците  гледаха научно-популярен филм за Васил Левски.