Росица Димитрова, Община Велико Търново: С петте нови социални услуги, които разкриваме за пореден път доказваме последователната си в грижата за хората

Велико Търново. С петте нови социални услуги, които Община Велико Търново разкрива, тя за пореден път доказва последователността си в грижата за хората. Става въпрос за новите центрове за възрастни хора и лица с умствена изостаналост, които ще са в село Церова кория. Това разказа в предаването „Царвград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ Росица Димитрова, директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в местната администрация. Тя уточни и, че след като те заработят населеното място ще се превърне в своеобразно село на социалните услуги на общината. „С този проект Община Велико Търново доказва, че води една последователна социална политика, която е адекватна на всички промени в нашето ежедневие и адекватна на нуждите на хората, на нашето население.  Тези нови къщи ще позволят да изведем хората от Дома в Пчелище, но категорично персоналът няма да бъде уволнен, а ще ни е много нужен“, категорична бе още Росица Димитрова.

Финансирането на проекта, в размер на блзо 2.7 млн. лв., е осигурено чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. То е изцяло безвъзмездна финансова помощ.

Конкретните цели включват изграждането на четири нови сгради и ремонт на съществуващ обект, заедно с осигуряване на тяхното обзавеждане и оборудване. Капацитетът им ще е общо за 75 човека.

Луиза ТРАНЧЕВА