Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор: Едно лице е с повдигнати обвинения за пожара край Дупница, причинил тежки щети на АМ „Струма“

Снимка: Радио "Фокус" - Кюстендил

Кюстендил. Едно лице е с повдигнати обвинения за пожара край Дупница, причинил тежки щети на АМ „Струма“. Това каза на брифинг пред журналисти говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Макар към момента да са повдигнати обвинения на едно лице, то това не означава край на досъдебното производство. Тоест кръгът на обвиняемите лица е възможно да се разшири с оглед на поставените от Окръжна прокуратура – Кюстендил и други линии за разследване“, каза още Арнаудова. Тя добави, че до сега са извършени  множество процесуално-следствени действия, предприети са и такива по повдигане на обвинения на конкретно лице. По думите на Арнаудова разследването се води под специален надзор.

„Фокус“ припомня:

Пожарът, заради който е затворена автомагистрала „Струма“ се възпламени в склад за вторични суровини край Дупница на 13 август около 18:00 часа. При него бяха засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. След извършените огледи от екип специалисти от Института по пътища и мостове в Агенция „Пътна инфраструктура“ и представители на строителя на съоръжението е установено, че части от моста и двете платна са силно засегнати и с оглед безопасността на движение е задължително спиране на трафика. Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението.

Ливия НИНОВА