Румяна Бъчварова: Няма данни за планиране, организиране и осъществяване на терористично нападение на територията на страната

Не са постъпили данни за планиране, организиране и осъществяване на терористично нападение на територията на страната.
Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова на брифинг след заседанието на консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета на сигурността, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„През последните седмици в Националния контратерористичен център е постъпвала информация за евентуално преминаване на членове на терористични организации, опитващи се да достигнат до страни от Западна Европа, включително и през територията на България“, каза Бъчварова. „Не е постъпвала конкретна информация за заплахи, насочени срещу чуждестранни дипломатически представителства на територията на България, но посолства на държавите от международната антитерористична коалиция продължават да бъдат сред потенциалните цели на атака от страна на терористични организации“, подчерта Бъчварова. Тя заяви, че няма данни за саморадикализирани представители на българската мюсюлманска общност, които биха могли да подготвят и осъществят подобни атентати на територията на страната.
Силвия МАРИНОВА