Светлана Ценева, Дирекция „Български документи за самоличност“: МВР призовава гражданите предсрочно да подават заявления за смяна на лични документи

МВР призовава българските граждани предсрочно да подават заявления за смяна на лична карта, паспорт и свидетелство за управление на моторно превозно средство преди изтичане на крайния срок за това. Те могат да използват и електронни услуги, които се предлагат на сайта на министерството. Това каза директорът на Дирекция „Български документи за самоличност“ към СДВР Светлана Ценева на пресконференция по повод изтичащия голям брой лични документи на български граждани, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Започна подготовка за приемане на документи за смяна на лични документи в цялата страна. Създадена е организация да се премине на удължено работно време при спазване на наредбите за административно обслужване. На интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи ежедневно се предоставя информация за натовареността на местата за подаване на документи за самоличност в съответната обладтна дирекция“, заяви Ценева. Тя посочи, че звената „Български документи за самоличност“ ще работят на 23, 27, 30 и 31 декември от 8.30 до 17.30 ч.

„Услугите, между които могат да изибрат гражданите е обикновена до – 10 работни дни, бърза – до 3 работни дни и експресна – до 8 работни часа“, допълни Ценева.
Зорница КОСТАДИНОВА