Светослав Каменов и Теодора Стефанова са победителите за област Видин в онлайн-конкурса „Имам бизнес идея!“

Светослав Каменов (хидропоника във Видин) и Теодора Стефанова (терминал Smart post за куриерски услуги) са победителите за област Видин в онлайн-конкурса „Имам бизнес идея!“. Това съобщи Цветомир Ценков от Областния информационен център за Радио „Фокус“ – Видин. Той посочи,че клипът на Светославе получил 91 харесвания, 48 лайка са класирали клипът на Теодора на второ място. Класираните на първо и второ място младежи ще се срещнат на 1 юни 2019 г. в „София Тех Парк“ в столицата с успешни предприемачи и ще имат възможността да обсъдят с тях бизнес предложенията си и следващите стъпки за тяхното реализиране.

Гласуването отреди трето място (29 харесвания) на идеята на Йоан Райчев – пречиствателна станция и ВЕЦ в едно, захранвани от соларни панели. На четвърто място гласувалите на страницата на ОИЦ-Видин потребители класираха Иван Бойчев – 28 харесвания, с неговата идея за производство на биотор. 27 харесвания получи клипът на Симона Стоянова за мобилно приложение Help me и така се класира на пето място. Ива Иванова събра 25 харесвания с видеоклипът си с идея за ферма за гъски и се подреди шеста в надпреварата. На седмо място, с 23 харесвания, бе класиран клипът с бизнес идеята на Красимир Рангелов за фотографско училище и фототехника под наем.

Всички участници в конкурса ще получат поощрителни награди (спийкъри). Награждаването ще се състои на специална церемония в офиса на ОИЦ-Видин на 29 май 2019 г., сряда, от 15,00 ч.

Конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната. Националната кампания е част и от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“. Целта на онлайн конкурса е да се провокират интереса, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите.