Седем училища от Великотърновска област участват в програмата „Заедно в час“ през настоящата учебна година

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Велико Търново. Седем училища от Великотърновска област участват в програмата „Заедно в час“ през настоящата учебна година. Учителите, които са част от едноименната организация и преподават в изброените школа са девет, съобщава за Радио „Фокус“ – Велико Търново Павлина Радославова, част от екипа на „Заедно в час“. Тя допълни, че Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ е един от университетите партньори, с чиято подкрепа се провежда квалификацията на участниците, които нямат предварително придобита педагогическа правоспособност.

През настоящата година доброволците отчитат рекорден брой желаещи да станат. От септември до днес интерес към програмата са проявили повече от 3000 души, което е значително повишение в сравнение с предходните години.

Кандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари на сайта zaednovchas.bg

„Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Луиза ТРАНЧЕВА