Седмокласници от Свищов участваха в проекта „Приказка за България”

Велико Търново.  Седмокласници от СУ „Николай Катранов”-Свищов участваха в интерактивен урок по история, представен по национален проект „Приказка за България”. Това съобщават за Радио „Фокус“- Велико Търново от  учебното заведение.  Проявата се състоя на през уикенда в село Арбанаси.

Благодарение на екипа по проекта, ръководен от Цветелин Радулов, учениците имаха възможност по един интересен и забавен начин да се докоснат до историята на България.

Седмокласниците се запознаха с живота, занаятите, бита, културата и военното дело в миналото. Разгледаха богата военна експозиция, доспехи, облекла, сякоха монети, правиха питки, приготвяха храна.

Под ръководството на професионални аниматори, учениците бяха внимателно обучени в дуел с шпаги и стрелба с лък и пушка, хвърляне на граната. Всяко от децата получи грамота и си тръгна за спомен със сечено специално за него копие на средновековна монета.

Ръководството на школото изказва благодарности на екипа по проект „Приказка за България“ за прекрасното преживяване, което подариха на учениците от СУ „Николай Катранов”.

Рени АТАНАСОВА