Семейството и близките на убитата Кристин от Сотиря протестират заради обжалваната доживотна присъда

Мартин Трифонов, признат за виновен за убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря е обжалвал постановената му доживотна присъда. Предстои Апелативен съд Бургас да насрочи дата за съдебно заседание. Това съобщи пред Радио „Фокус“-Сливен адвокатът на семейството на детето Сиво Сивов.

Заради несъгласието си със заявеното обжалване на присъдата близки и приятели на семейството на убитото дете, отправят в социалните мрежи призиви за протестни действия  от 17.00 часа на кръговото кръстовище „Розова градина“.

На 30 януари Сливенският окръжен съд наложи на 21-годишния Мартин Трифонов  доживотна присъда без право на замяна. Той и защитникът му имаха 15-дневен срок да обжалват на следваща инстанция и са се възползвали от това, коментира още Сивов.

Присъдата на Мартин беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

Убийството на Кристин бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.

ЗА РАДИО ФОКУС

Радио Фокус

Информационна агенция „Фокус” е първата частна информационна агенция в България, създадена през 2000 година. Радиоверига „Фокус” има 13 напълно самостоятелни регионални програми. Излъчва се на територията на цяла България чрез 60 радиоточки, а от месец юни 2011 г. и в Молдова - град Тераклия. Всички регионални програми на Радио „Фокус” са достъпни в Интернет.

КОНТАКТИ

Инфомационна агенция и Радиоверига ФОКУС:
гр. София 1505, ул. „Филип Станиславов“ 6
Тел: (+359 2) 960 70 11
Факс: (+359 2) 960 70 13
Email: focus@focus-news.net

СЛЕДЕТЕ НИ В: