Сийка Милева, Специализирана прокуратура: На кмета, зам.-кмета и на началника на отдел „Общински имоти“ в Община Божурище ще бъдат повдигнати обвинения за длъжностно престъпление

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

София. На кмета, зам.-кмета и на началника на отдел „Общински имоти“ в Община Божурище ще бъдат повдигнати обвинения за длъжностно престъпление. Това каза на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„В Специализираната прокуратура има прокурорска преписка по повод сигнал на председателя на Общинския съвет на Община Божурище. В тази връзка прокуратурата възложи проверка. След анализ е образувано досъдебно производство от месец май. В хода му са събрани множество доказателства, в резултат на което е установено следното – през октомври 2018 г. кметът на Божурище лично е внесъл в Общинския съвет предложение за продажбата на 4 имота на общината чрез търг с тайно надаване“, обясни Милева. Тя посочи, че множество граждани на общината са започнали да проверяват на сайта за обява, в която да видят информация за необходимите документи, които трябва да подадат. „На 7 декември много граждани са се свързали с Общинския съвет на Божурище и информирали, че изведнъж на сайта на общината се е появила обява за необходимите документи, като е направена проверка, че срокът за подаване изтичал още същия ден. Това довело до невъзможност множество граждани да могат да подадат такива“, оказа още Милева.
Тя припомни, че вчера бяха извършени проверка и бяха иззети множество книжа и компютърни данни. „Ще бъдат повдигнати обвинения на кмета на Божурище за длъжностно престъпление, както и на зам.-кмета и на началника на отдел „Общински имоти“. По отношение на кмета ще бъде поискано задържане под стража, както и отстраняване от длъжност“, обясни Милева.
Цветилена СИМЕОНОВА