Силистра: Окръжната прокуратура привлече като обвиняем 19-годишния младеж, задържан за убийството в Ножарево

Силистра. Окръжната прокуратура привлече като обвиняем 19-годишния младеж Хакан И., задържан за убийството в Ножарево. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. С постановление на наблюдаващия делото прокурор той е задържан под стража за срок до 72 часа. На 3 май прокуратурата ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на младежа.
Тежкото криминално престъпление е извършено на 1 май 2019 г. След 23.00 часа в ОДМВР – Силистра сигнал за мъж в безпомощно състояние е подал кметът на село Ножарево. Повиканият медицински екип установил смъртта на 62-годишния А.М., който страдал от психично заболяване. Жертвата имала рана в главата.
Действията по разследването установили 19-годишния Хакан И. като съпричастен към тежкото криминално престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. И жертвата, и 19-годишният младеж са употребили алкохол, като между двамата разправията започнала в местната кръчма.