Силна листа от изтъкнати жени – професионалисти, и конкретни предложения за разрешаване на проблемите в Сливен предлага „Движение България на гражданите“

„Движение България на гражданите“ представи кандидатите си за общински съветници, с които участва в местния вот, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

На предстоящите местни избори ДБГ участва само с листа за общински съветници и не издига свой кандидат за кмет, съобщи д-р Нина Борова, водач на листата и председател на партията в Сливен. В листата преобладава гражданската квота, представена от партийно неангажирани учредители на гражданското сдружение „Форум „Жени за Сливен““.

„Да служим на Сливен“, под това мото са обединени кандидатите за общински съветници от ДБГ. Сред тях са Йорданка Раданчева Радева – журналист, писател и общественик, световно известната оперна прима Татяна Шиварова, д-р Антонина Нинова – дерматолог , Диана Чакмакова, финансист, педагог и поетеса, изтъкнати млади специалисти, както и видни лица от епохата на началото на демокрацията, като един от създателите на СДС Веселин Цветков и Драган Драганов.

„Свидетели сме на това, как на местните избори се явяват едни и същи лица с едни и същи общи обещания. Ние имаме конкретни предложения за Сливен. Ще служим на хората с целите си сили и способности“, обяви водачът на листата д-р Нина Борова.

Йорданка  Радева – Раданчева,  втора в листата на „Движение България на гражданите“ обяви, че се кандидатира за общински съветник, защото е трудно да убедиш институциите да работят, когато си извън тях. „Общинският съвет е институция, от която може да бъде направено много. Има примери как това може да се случи дори с малко пари. Една община може да се управлява като домакинство – когато няма средства за големи промени, се правят по – малки, но които са от ползва. Това е чистотата и зеленината в Сливен. Ние ще настояваме да се ограничи продажбата на общински терени, подходящи за озеленяване“, посочи Раданчева.

Оперната певица Татяна Шиварова се ангажира лично да използва влиянието си, за да подобри културния туризъм в Сливен и да подпомогне развитието на Сливенските минерални бани. Сред приоритетите и са организирането на културен обмен с Италия, Китай и Корея, което ще рефлектира положително и върху бизнеса, както и създаването на Академия за млади таланти и превръщане на Сливен в културно средище.

Сред приоритетите на ДБГ в Сливен са осигуряване на преференции за местни фирми, търсене на финансов резерв за безплатно предучилищно образование, по – широка профилактика в общинското здравеопазване, както и съдействие за това в Сливен да има свой обществен застъпник. Местният омбудсман ще посредничи между гражданите и институциите и ще брани техните интереси.

Листата на  „Движение България на гражданите“ се състои от десет кандидати за общински съветници и е с номер 23.

За кмет от ДБГ призовават да се гласува за онзи кандидат, който поема най- ясни обещания в служба на гражданите.

Людмила ЙОРГОВА