Слаб дъжд вали на места във Великотърновска област, настилките са мокри и проходими при зимни условия

Велико Търново. В едната лента се осъществява движението в участък от пътя Павликени – село Самоводене. В отсечката от км 8+900 до км 30+762 тече ремонт и трафикът се пропуска последователно в едното платно и за двете посоки. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново то Областно пътно управление – Велико Търново. На място има поставени светофар и пътни знаци. Дейностите ще продължат до средата на февруари.

Времето в региона е облачно, като на места превалява слаб дъжд. Пътищата са мокри, по усойните и планински райони частично заледени и заснежени, като обработката продължава. Трафикът е натоварен, като движението е по-интензивно по първокласните и второкласни пътища в областта. Полицейски служители следят за правилното му протичане. Патрули има на входовете и изходите на старата столица, както и в отсечките с концентрация на ПТП. Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма.

Ремонт тече по пътя между селата Новград и Вардим. Движението се осъществява в едната лента в отсечката от км 34+000 до км 42+200. То се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от регулировчици. Дейностите отново ще продължат до 31 март.

Затворен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до 31 март. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на март е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА