Сняг вали във високите части на област Велико Търново, трафикът е интензивен

Велико Търново.  Сняг вали във високите части на областта, на останалите места превалява дъжд. Времето е облачно, но видимостта навсякъде е нормална. Настилките са  мокри, а по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, но обработени и проходими при зимни условия.Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление. Трафикът  е натоварен. Движението е интензивно по главните и второстепенни участъци, по пътищата София – Варна, Велико Търново – Русе и в района на Прохода на Републиката. Той е отворен за движение, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни.

Затворен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка се извършва разширяване, което трябва да приключи до края на март. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ремонтни дейности се извършват и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е 31 март.

В едната лента се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица заради ремонт. Дейностите текат в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до средата на февруари.

Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на март е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА