Слаб сняг вали в Пампорово, отпаднаха ограниченията за товарни автомобили в област Смолян

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно, в Пампорово вали слаб сняг. Пътните настилки по републиканските направления са мокри и заснежени на места, наличната техника е в готовност за започване на снегопочистване при натрупване на снежна покривка. Пътните настилки превантивно са обработени с пясък и сол. Отпаднаха ограниченията за движение с вериги през прохода Превала, както и ограниченията за товарните автомобили над 12 тона през прохода Превала и направленията Батак – Доспат и Девин – Тешел – Борино – Доспат до границата с ОПУ – Благоевград. През деня не са регистрирани инциденти по пътищата в областта.

Поради стеснен габарит на пътя през целия зимен сезон остава в сила ограничението за  движение за МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Лъки – Рожен. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. И двата участъка са обозначени с пътни знаци.

В Смолян вали дъжд, пътните настилки по централните улици са мокри, на места по второстепенните улици са заснежени. По-интензивно е движението на автомобили в края на работния ден по централния бул. „България“ и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА