Славка Чакърова, кмет: За трета поредна година в Чепеларе ще се проведе Бал на спортистите

Снимка: Община Чепеларе. Славка Чакърова, кмет на Чепеларе: Отпуснатите 950 хил. лева от Министерски съвет са за улиците в най-тежко състояние в общината

За трета поредна година в Чепеларе ще се проведе Бал на спортистите. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян кметът на града, Славка Чакърова. Тя отбеляза, че родопската община е известна със своите спортисти и славата и гордостта, която те носят на живеещите в Чепеларе. „Тази година България се представи с доста добър отбор на зимната олимпиада, като четирима от участниците в него са от Чепеларе и те ще присъстват на Бала на спортистите. Това са Радослав Янков, Антон Синапов, Митко Герджиков и Теди Пенчева. Имаме и спортист, който не се състезава в олимпийски спорт, но също има страхотни постижения и това е Стоян Андреев. На бала ще присъства и великата Екатерина Дафовска – олимпийски шампион по биатлон, както и децата от спортните клубове в града“, поясни Чакърова.

Тя припомни, че идеята за провеждане на бала се е породила през пролетта на 2016 г, когато сноубордистът Радослав Янков спечели големия кристален глобус и всички развълнувани са го посрещнали на площад „Олимпийски“ в Чепеларе. „Тогава родителите споделиха, че искат спорта в Чепеларе да се възроди, тъй като не се е развивал както е нужно през последните години. След срещи с ръководителите на спортните клубове, стигнахме до извода, че имаме нужда от сериозна подкрепа и то на по-високо ниво. Така през май 2016 г организирахме бала със същите спортисти. Тогава за първи път го направихме с благотворителна цел. Направихме добър разговор с треньори, спортисти и всички, които са допринесли за спорта в града и милеят за него и създадохме нов клуб. Децата тренират вече два зимни сезона и имат добри постижения“, подчерта Чакърова. Тя посочи, че през тази година бройката на спортуващите деца в Чепеларе се увеличава двойно, като това се дължи на усилията на треньорите и постиженията и примера, който дава Радослав Янков.

И тази година на Бала на спортистите в Чепеларе на търг ще се разиграват различни предмети, собственост на спортистите. Събраните средства ще отидат за подпомагането на спортните клубове. В града има картотекирани деца в клубовете по сноуборд, биатлон и колоездене. Кметът на Чепеларе добави, че ще има и куверти за външни лица и ако някой иска да си купи номера на Радослав Янков, с който е участвал на олимпиадата, може да присъства на бала. Събитието ще се състои на 17 май от 19.30 часа в Чепеларе.

Нели ГЕРГЬОВСКА