Сливенският митрополит Иоаникий : Строгостта към детето е необходима, защото, когато всичко е позволено е много страшно, опасно и гибелно

Сливенският митрополит Иоаникий  отправи  своето Великденско послание към православните християни от Сливенска епархия.

„Ако искаме да съхраним националните си ценности и опазим българския дух от посегателствата на опасни и гибелни нововъведения, които петнят душата, оскверняват тялото, смущават съвестта, трябва да насочим погледа си към Божествения свят закон.“, заяви митрополит Иоаникий.

Трябва да се  положи здравия фундамент на истинското възпитание, без което е невъзможно да има добри нрави в отношенията и блага воля между човеците, призова още владиката. Той осъди опитите за вмешателство в семейството и възпитанието на децата в различни от християнските ценности. Според владиката, строгостта към детето е необходима, защото, когато всичко е позволено е много страшно, опасно и гибелно. „Тези промени не са от Бога,, детето трябва да се поведе по пътя на доброто, трябва да разбере кое е позволено и кое – не“, заяви митрополит Иоаникий. Митрополитът цитира една от библейските заповеди „Почитай майка си и баща си, за да си добре и да живееш дълго на земята“, давайки пример за това, че Божественият закон надвишава и превъзхожда всички човешки закони.
Владиката пожела на православните християни радостно да посрещнат и празнуват Светото Христово Възкресение в спокойна и сърдечна семейна обстановка.