Сливен е домакин на кампанията „Бъди войник“

Сливен е домакин на кампанията „Бъди войник“. Това съобщиха от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенат Димитър Илиев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по повод националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

От 16 до 18 ч. на площад „Хаджи Димитър” ще бъдат разположени  обособени щандове на видовете въоръжени сили и структури пряко подчинени на министъра на отбраната, за предоставяне на актуална информация и рекламни материали. Ще има статичен показ на военна техника и образци въоръжение от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен; статичен и динамичен показ на Регионална служба „Военна полиция” – Сливен; статичен показ на регионален клуб „Хаджи Димитър” –  Сливен, към Национално дружество „Традиция” – Нова Загора с униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи; статичен показ на клуб „Родолюбие” и изпълнения на Военния духов оркестър на Център за подготовка на специалисти.

От 18.30 часа във Военен клуб-Сливен ще се състои концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Сред изпълнители са и Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Райко Кирилов и др.  В концерта са включени и представителни формации към военен клуб-Сливен.