Сливен се поклони пред  Апостола на свободата 

Десетки граждани, ученици и учители, представители на обществени организации, съветници участваха във възпоменателната церемония в Сливен по повод 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Церемонията по традиция се състоя пред паметника на Васил Левски /1837-1873 г./ на едноименния площад в града. Областният управител Чавдар Божурски, кметът на общината Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, депутати, ръководители на държавни ведомства или техни представители поднесоха венци и цветя в знак на признателност.  „В днешни дни често говорим за европейски ценности. Вглеждайки се в делата на Левски, тези европейски ценности са там, още в края на ХІХ век: ценности като човешки права, свободна инициатива, равенство пред закона. Можем да се гордеем, че Васил Левски, един от българския народ, ги е формулирал преди изобщо да се заговори за обединена Европа. Няма по-вдъхновяващ пример в днешната история за единство на думи, на дела, за един живот, целия пропит с любов към хората и България“, каза в словото си кметът Радев.

Възпоменателната церемония бе проведена с военни почести и с участието на Регионален клуб „Х.Димитър“. Организатори бяха община Сливен, военно формирование 22220, Сливенската митрополия, РУО, сдружение „Мати Болгария“, училища от града.