Сливен ще бъде домакин на Националния  фестивал на руската песен и танц

Сливен ще бъде домакин на Националния  фестивал на руската песен и танц. Това съобщи пред репортер на Радио „Фокус“ – Сливен Марин Кавръков, председател на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – Сливен. Градът бе домакин и на Регионалния фестивал на руската песен. Победителите от регионалните конкурси ще се съберат накрая в Сливен, поясни Къвръков.

В XVIII-ят Регионален фестивал на руската песен и танц,взеха участие повече  от 80 изпълнители и състави от Сливен, Твърдица, Стара Загора и др.
Преди години сред участниците преобладаваха читалищата и пенсионерски клубове със свои танцови и музикални състави, но от миналата година повече от половината заявили участие, са деца, каза Кавръков. По думите му, организаторите обмислят идеята Фестивалът да бъде в рамките на два дни, като в единия своите изпълнения ще представят възрастните, а в другия – децата.
Участниците изпълняват по две песни, като те общо не трябва да превишават 4-5 минути. Песните са от съвременната руска музика, както и стари романси и балади.

Организатори на събитието са Дружеството за приятелство в народите на ОНД, Общината и Областната администрация.