Служители на ОД на МВР във Варна затвориха улица в центъра на града заради неукрепено строително скеле

От 20.00 часа снощи до 08.00 часа тази сутрин служители на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението са се включили в оказване на техническа помощ във връзка с лошото време по 19 сигнала във Варна и областта. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Седем от сигналите са били за паднали дървета, три – за разпилени платна от огради на строителни обекти. Снощи в 23.24 часа е имало и сигнал, че скеле на строителен обект на ул. „Котел“ във Варна, под сградата на Варненската опера, не е добре укрепено и е опасно. Екипите, изпратени на място, са укрепили временно скелето, но сутринта районът е бил отцепен. Мястото е било обозначено до пълното укрепване на съоръжението.

Междувременно, след 08.00 часа тази сутринта сигналите за паднали дървета и ламарини вследствие на силния вятър са общо 11. Седем от тях са за паднали дървета и клони, като в резултат има нанесени щети върху превозни средства, но няма данни за пострадали хора.

Засега няма данни за сериозни пътни инциденти във Варна и областта в резултат на влошената метеорологична обстановка.

Диана СТОЕВА