Снежен поход до хижа и връх „Чумерна“ организират ентусиасти от TurnovoRuns

Велико Търново. Снежен поход до хижа и връх „Чумерна“ организират ентусиасти от TurnovoRuns. Инициативата се превърна в традиция и се провежда ежегодно, припомнят за Радио „Фокус“ – Велико Търново от групата за здравословен начин на живот. Пътешествието до Еленския балкан е предвидено за неделя /26 януари/.

За целта са осигурени два автобуса, като местата са ограничени, но все още има няколко свободни. Органзаторите припомнят, че похода е със задължително записване и предплащане /за пътя/. Цената е 7 лв. Тръгването ще е в 8.30 часа от паркинга пред стадион „Ивайло“, а връщането – отново там – около 18.30 часа. Прогнозите са за хубаво време и температура до 8-10 градуса, но инициаторите съветват всички туристи да се облекат добре, да са с удобни зимни обувки и да си носят храна и вода. Маршрутът е от 13 километра до хижа „Чумерна“, плюс още два километра до върха.

Допълнителна информация за това как можете да се включите ще откриете във фейсбук профила на  TurnovoRuns.

Всеки, който иска да подкрепи каузите на организацията, може да го направи чрез профила  в платформа PATREON: www.patreon.com/tarnovoruns.

Луиза ТРАНЧЕВА