Сняг вали по проходите в област Смолян, няма въведени ограничения

Сняг вали по проходите „Превала“, „Пампорово“ и „Рожен“, както и в района на Доспат, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Пътните настилки са осолени и все още няма натрупана снежна покривка по пътя. В останалата част от област Смолян валежите са от слаб дъжд, а пътните настилки навсякъде са мокри. Няма въведени ограничения по проходите и пътищата в областта, с изключение на Пампорово, където целогодишно е забранено движението на товарни автомобили с маса над 3,5 тона. Повишена и опасността от падащи камъни по всички пътища в област Смолян.

Движението по път ІІІ-8683 с. Арда – с. Горна Арда от км 27+000 до км 29+500 е ограничено за МПС с тегло над 10 т.поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци.

Движението по път ІІ-86 гр. Смолян – с. Средногорци от км 109+370 до км 109+570 в участъка при срутището при км 109+450 при разклон за с. Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в една пътна лента.

Движението по път ІІ-86 Средногорци – Рудозем от км 125+727 до км 132+920 трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности. През светлата част на денонощието пътният участък ще бъде временно затварян на определени участъци за интервали от 20 до 40 минути.

Движението по път IІI-197 Борино – Грохотно – Девин в с. Грохотно при км 82+120 се осъществява с повишено внимание в лявата лента с изчакване при разминаване поради разрушена стена от каменна зидария вдясно на пътя. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

В Смолян вали дъжд, пътните настилки са мокри. Автомобилният трафик в края на работния ден е по-интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА