София: Една жена е починала, след като микробус, пътуващ по ул. „Самоковско шосе“, е паднал в река Искър

Една жена е починала, след като микробус, пътуващ по ул. „Самоковско шосе“, е паднал в река Искър. Това съобщи за Агенция „Фокус“ комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Микробусът е управляван от българин, а в него са пътували английски граждани. Микробусът се е движел с висока скорост и е излязъл от пътното платно. 67-годишна английска гражданка е починала на път за болницата. При инцидента има и други пострадали пътници от микробуса, които обаче не са със сериозни наранявания. Те са били прегледани и освободени от болницата.
Комисар Тенев съобщи, че на територията на столицата в днешния ден има и инцидент с блъсната пешеходка. „Двама души, баща и син, са катастрофирали на бул. „Цариградско“ шосе в района на Горубланяско ханче и в момента се преглеждат от лекари“, добави той.
По думите на комисар Тенев пътните инциденти на територията на София днес са много, но освен този на ул. „Самоковско шосе“, няма други, при които да има сериозно пострадали.