София: Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи като дарение ултрамодерен микроинструментариум

снимка: pixabay.com

Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи като дарение ултрамодерен микроинструментариум. Това съобщиха от пресцентъра на Университетската спешна болница. С него водещите специалисти в областта на неврохирургията вече ще могат да оперират деца и възрастни с туморни, съдови и гръбначни заболявания. Специалният инструментариум ще допълни модерната техника, която беше закупена за Клиниката по неврохирургия в началото на тази година.
Според светилото в областта на неврохирургията проф. Николай Габровски това дарение ще разшири възможностите за по-прецизна и сигурна оперативна намеса. Професорът подчерта значимостта на акта на дарение и желанието да се помага на другите.
Дарението направи Йордан Бончев. Той организира свои приятели и партньори с благородната идея да подари шанс за живот и здраве на непознати хора. Близо половин месец след като организира набирането на средства, г-н Йордан Бончев купува модерния инструментариум. Реалната пазарна стойност на микроинструментариума е над 80 000 лв.