София: Районна прокуратура – Сливница наблюдава разследване за незаконно влизане през границата и унищожаване на скенер за пръстови отпечатъци

Под ръководството на Районна прокуратура – Сливница се води наказателно производство за незаконно влизане през границата и унищожаване на скенер за пръстови отпечатъци. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Около 12.30 часа на 01 април 2019 г. на ГКПП „Калотина“ на трасе „Входящи леки автомобили“ бил направен опит за незаконно влизане в България от Сърбия от чужд гражданин. При извършвана проверка от граничните власти, в помещение за извършване на справки в системата „Афис“ и „Евродак“, въпросното лице унищожило скенер за пръстови отпечатъци. С постановление на водещия разследването на случая, в качеството на обвиняем за извършените престъпления, бил привлечен В.Й. с двойно гражданство – австрийско и турско (по негови данни).
След първоначално задържане на обвиняемия Й. за срок до 72 часа, Районна прокуратура – Сливница е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него. В съдебно заседание то е било уважено от съда, като понастоящем В.Й. се намира в ареста.
Разследването продължава.