София: Съдът остави в ареста израелски гражданин, обявен за издирване с Европейска заповед за арест за измама в особено големи размери

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

София. Съдът остави в ареста израелски гражданин, обявен за издирване с Европейска заповед за арест за измама в особено големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо гражданина на Израел с инициали Г.Б. Мъжът е бил задържан на 29 януари 2019 г. на ГКПП „Калотина“ във връзка с Европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата в гр. Фелдкирх, Република Австрия.
Г.Б. е бил обявен за международно издирване, поради провеждано наказателно преследване за извършени от него престъпления на територията на Австрия – измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, и пране на пари.
Деянията, за които е издадена Европейска заповед за арест, представляват престъпления и по Наказателния кодекс на Република България, наказуеми с лишаване от свобода и глоба.