София: 24-годишен мъж е задържан за побой над възрастна жена в ж.к. „Лев Толстой“

24-годишен мъж е задържан за побой над възрастна жена в ж.к. „Лев Толстой“, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 13 април 2019 г., около 13.30 часа, в гр. София, ж.к. „Лев Толстой“, на етажна площадка на жилищна кооперация, обвиняемият Г. Иванов, на 24 години, блъскайки тялото на пострадалата Н. в стената и в метална стълба, й е причинил средна телесна повреда – счупване на кости на ръката, довело до трайно затруднение на движението й. Деянието е извършено по хулигански подбуди – обвиняемият е нанесъл жесток побой на пострадалата без каквато и да е провокация от нейна страна, като освен съставомерните телесни увреждания са й причинени множество други телесни увреждания – хематоми, кръвонасядания и разкъсно-контузни рани.
По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което Иванов е установен и привлечен към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 НК.
Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е постановено привеждането му в сградата на СРС на 16.04.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.