Спектакълът „Криворазбраната цивилизация” ще бъде представен отново на сцената на Театър „Весел“ във Велико Търново

Велико Търново. От 18.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново отново ще се представи оригиналният прочит на българската класическа комедия на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация”, съобщават от Театър „Весел“. Ролите се изпълняват от Вероника Калчева, Веселин Врачовски, Сияна-Мария Петрова, Алек Трифонов, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Бояна Узунова, Наталия Начева, Лилия Ангеличева, Иван Желязков, Александра Копаранова, Александра Кияшко, Симона Димитрова, Маги Станова, Маргарита Маринова (глас) и Веселин Василев (глас). Драматургичната адаптация и диалозите са реализирани от Маргарита Маринова. Постановката и оригиналната звукова картина са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев.  Спектакълът е съвместен проект на Театър ВЕСЕЛ и театралната студия с участието на младите актьори от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.

Представлението е емоционална за зрителя среща с комедията на Добри Войников, която потвърждава старата истина, че талантливо написаната творба пренася своите послания през времето и пространството.

Спектакълът осмисля възрожденски поучителното в контекста на нашето съвремие, без да прави директни препратки, без да се опира на битово-примитивното и евтино да се заиграва с публиката. Грамотен, умен и мъдър прочит на текста; модерна, елегантна, четивна постановка; блестяща, органична игра. Представлението е в духа на най-истинската ни представа за театъра – изкуството, което забавлява и обогатява.

За „Криворазбраната цивилизация” младите театрали получиха наградата за спектакъл на Четиринадесетия национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц”, присъдена от НЧ „Извор-1873” с.Самоводене. Представлението е селектирано за участия и на фестивали в Поморие, Русе, Лом и Каварна.