Специализираната прокуратура предаде на съд шестима души за разпространение на наркотици, иззети са 1.6 кг марихуана и 50 000 лв.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Пловдивска област и Новозагорско. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. Те са задържани на 9 март 2019 г. при операция на ТС БОП – Пловдив, Пазарджик, Смолян и Специализираната прокуратура.
По време операцията по задържане на участниците в групата в техни жилища и при лични обиски са намерени и иззети 1.6 кг марихуана, три везни за разфасоване на наркотици, машина за вакуумиране на дози, както и пари в различни валути, равняващи се на 50 000 лева.
Освен обвинения за участие в организирана престъпна група на трима от задържаните са повдигнати и вторични обвинения за държане на наркотични вещества с цел разпространение.
Специализираната прокуратура внесе искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима от обвинените. На другите двама са наложени парични гаранции.