Специализирана полицейска операция за гарантиране на обществения ред в празничните дни тече на територията на Великотърновска област

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Велико Търново. Специализирана полицейска операция за гарантиране на обществения ред в празничните дни тече на територията на Великотърновска област. Това увери за Радио „Фокус“ – Велико Търново Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Тя уточни, че е създадена организация за своевременно получаване на информация за мястото и характера на провежданите тържества и публични прояви по време на празничните и почивни дни.

„Организирани са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за набелязване на съвместни мерки и дейности по опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата и извършването на проверки на питейни и увеселителни заведения. Ще се планират и провеждат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушения. Акциите ще са съвместни с представители на РД „ПБЗН“, РЗИ и други компетентни институции“, допълни Христова.

Тя допълни, че около обектите и местата, където ще се провеждат мероприятия; в районите на големи търговски комплекси и коледни и новогодишни базари и църковните ще има засилено полицейско присъствие. Такова е предвидено и за районите на автогари, жп гари и други места с масово струпване на хора.

Организирани са срещи с лица, осъществяващи частна охранителна дейност в места, където се очаква да се провеждат празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти.

Рени АТАНАСОВА