Специалистите по здравни грижи във Варна осъждат насилието над медици

Колегията на специалистите по здравни грижи във Варна отново се обявява срещу агресията над медици. Поводът за това е нападението срещу фелдшер от Кърджали при домашно посещение при пациентка в събота. Организацията във Варна подкрепя напълно казаното в отвореното писмо до медиите, подписано вчера  от председателя на Управителния съвет на националната колегия – Милка Василева. Това се посочва в позиция, изпратена до Радио „Фокус“ – Варна, от районната организация на специалистите по здравни грижи.

„Ние продължаваме да питаме: Докога ще търпим агресията над медици? Докога пациенти и техни близки ще упражняват вербално и физическо насилие над медицински сестри, фелдшери, лекари и други медицински специалисти, които влагат своите знания и опит, за да бъдат максимално полезни на своите пациенти, а в замяна получават обиди, ритници и юмруци?! Докога медиците у нас ще бъдат боксови круши за хора, които изкарват недоволството си от неудачите в българската здравна системата върху тези, които ги лекуват и полагат грижи за тях?!“, гласи част от текстът на писмото.

От  Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи уверяват, че ще продължат да алармират за всяко непристойно поведение и посегателство над медици.