Спортната площадка в кв. „Колю Фичето“ отново предизвика скандал сред гражданите по време на заседанието на Общински съвет – Велико Търново

Велико Търново. Скейтбордната площадка и баскетболното игрище в кв. „Колю Фичето“ отново предизвикаха скандал сред гражданите по време на заседанието на Общински съвет – Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Сесията на общинските съветници за пореден път започна с изказвания на граждани. Радостта си от решението на Върховния административен съд за запечатване на спортното съоръжение изрази един от жалбоподателите Делян Генчев. Той посочи, че настилката на съоръженията е некачествена. По думите му самата площадка трябва да отстои на най-малко 500 метра от жилищен блок. Второто изказване беше от името на спортната общественост в града. Позицията бе представена от млад баща, който настоя съоръжението да бъде отворено. „Това е единственото място в града, където ние можем да играем баскетбол. Настилката е хлъзгава, защото там беше излят катран и боя дни след отварянето на съоръженията. Беше извършена вандалска проява и Вие, като живущ там, може би знаете кой я е извършил. Силно вярваме, че подобни съоръжения трябва да има във всеки великотърновски квартал, за да могат децата ни да запалят искрата си към спорта. Те няма да стоят празни, уверяваме Ви. Градът ни расте количествено, растат блоковете и индустриалните зони. Нека расте и качествено!”, се каза в позицията на спортната общественост пред Великотърновския общински съвет.

Спортната площадка на ул. „Илия Янулов“ 3 бе изградена през 2015 година по проект „Велико Търново – зелена и достъпна Балканска столица на културния туризъм“ по ОП „Регионално развитие”. От както съществува площадката на няколко пъти е ставала жертва на вандалски прояви.

Надежда КРЪСТЕВА