Спортни легенди и известни хора на изкуството подкрепят каузата „Деца помагат на деца на загинали служители от МВР“ в Пловдивска област

Благотворителна вечер Пловдив

Пловдив. Спортни легенди и известни хора на изкуството подкрепят каузата „Деца помагат на деца на загинали служители от МВР“ в Пловдивска област, съобщиха за Радио „Фокус”- Пловдив организаторите. Христо Бонев, легендата на българският футбол, ще дари футболна топка с личен автограф, с която е постигнал най-добрият резултат в един от турнирите си, за благотворителна кауза. Той ще подпомогне събирането на средства на деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област. Топката ще бъде разиграна на търг на 14 декември в хотел „Марица”, по време на Благотворителен коктейл. Началната цена на ценната топка стартира от 100 лева.
Двойният олимпийски шампион по каяк – Николай Бухалов пък ще дари фланелка с неговия личен параф. Спортистът също се включва в благотворителната кампания, която среща подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на Община Пловдив. Картина за търга ще предостави и известният художник Атанас Хранов. Други двама негови колеги Никола Певичаров и Станимир Видев също ще дарят техни творби за благотворителната кауза.
Набраните средства ще бъдат публично обявени и разпределени в присъствието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област. Освен това момичетата и момчетата ще получат допълнителни подаръци под формата на лакомства от спонсорите.
Сред поканените гости са ръководството на областна дирекция на полицията, представители на прокуратура и съда, Община Пловдив, Омбудсмана и Областната управа, депутати, бизнесмени, хора на изкуството, спортисти и общественици.
Програмата ще започне с танци на възпитаниците на пловдивски танцови школи и ще продължи с изпълнение на певици и народен ансамбъл.