Сребърна роза, изработена от търновски куюмджия, ще е голямата награда в благотворителния конкурс за най-добра снимка от Празника на Самоводската чаршия

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Сребърна роза, изработена от търновски куюмджия, ще е голямата награда в благотворителния конкурс за най-добра снимка от Празника на Самоводската чаршия. Официалното откриване на фотоизложбата с най-атрактивните кадри ще е в понеделник /14 октомври/. Това припомни за Радио „Фокус“ – Велико Търново Владислава Андреева от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Снимките, включени в експозицията, са 41. На събитието ще бъдат отличени и победителите, като носителят на първа награда ще получи сребърна роза – ръчна изработка от майстора куюмджия от Самоводската чаршия Тодор Кушлев.

„Фокус“ припомня, че големият интерес към тазгодишното издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите бе провокиран и от разноцветните чадъри, използвани за украса на Улицата на занаятите по време на събитието.  Затова „Царевград Търнов“ инициира благотворителна акция за набиране на средства за общинския фонд „Ин витро“ , като за всяко направено дарение от минимум 10 лева ще се получава, в знак на благодарност, по един от 250-те чадъра от есенния празник на Чаршията.

Съпричастните към каузата да подпомагане на асистираната репродукция в старата столица ще имат възможност срещу дарени по-големи суми да получат избрани от тях снимки от фотоизложбата „Празникът на Самоводската чаршия“.

Официалното откриване на събитието ще е от 18.00 часа /понеделник/ в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

Луиза ТРАНЧЕВА