Стара Загора : Отборът на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт се класира за Националния кръг на състезанието „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“

Казанлък

Казанлък. Отборът на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък бе класиран  на първо място в регионалния кръг на Националното състезание „ Най-добър автомонтьор и водач на моторно-превозно средство“,  предаде кореспондент на  Радио „ Фокус“. Гимназията в Казанлък ще представи региона в националния кръг, който ще се проведе в Русе от 30 март до 1 април.  След него бе класиран отборът на   ПГ по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров“ –  Стара Загора. Трети са учениците от  Професионална техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади“ –  Габрово. Домакин на състезанието бе  казанлъшкото училище. В рамките на два дни своите умения демонстрираха предствители на осем професионални училища в страната с професионална насоченост – транспорт от Бургас,  Габрово, с. Градница,  Сливен,  Стара Загора,  Ямбол и Казанлък . „ Регионалният кръг от националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“ предостави възможност за творческа изява на участващите отбори , които сравниха помежду си  натрупани знания и придобити практически умения“, коментира директорът на  казанлъшката гимназия Дечко Пейчинов, който постави  началото на надпреварата. Той  поздрави участниците и подчерта, че състезанието е още една стъпка в професионалното развитие на образованието в България и в частност в презентирането на знания, умения и компетентности в областта на транспорта от страна на всички участници в него. „Ако работите това, което ви прави щастливи, значи сте по-успешни от повечето хора“, каза Пейчинов.
Участниците в Регионалния кръг показаха уменията си пред тричленно жури. Чрез тест те показаха знанията си по теория и практика на специалността, както и управление на моторно превозно средство на полигон.  Богатата материална база на казанлъшкото училище  даде възможност да бъдат обособени седем работни места, в които бяха включени съвременни стендове и уреди за определяне на техническото състояние на автомобила. Организатори на състезанието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието –  Стара Загора и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА