Стара Загора: Училищата в Казанлък се включиха в първия етап от организираната от Общината акция за почистване на отпадъци

Казанлък

Казанлък. Ученици,  учителски колективи и граждани от Казанлък се включиха в първия етап от организираната от Общината акция за почистване на отпадъци, каза за Радио „ Фокус“ управителят на Общинско предприятие „ Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата „ Николай Чалъков. Той поясни, че на всички училища са раздадени чували за събиране на отпадъците и ръкавици, за да бъдат почистени районите в и около тях.
В деня на 22 април усилията на общинското предприятие ще бъдат насочени в две основни направления. Ще бъдат почиствани  участъци в града, където покрай контейнери или на други места са се образували малки локални сметища. Благодарение на осигурена техника  – камиони, челни товарачи, багери от строителни фирми в Казанлък, които се отзовават всяка година, както и с техника на общинското предприятие,  ще бъдат почиствани участъци извън града, където има образувани сметища – край жлезопътната линия до казармата, по пътя за язовир „ Копринка“.
С цел да бъдат подобрени дейностите по сметосъбиране през 2017г. ще бъдат закупени още четири камиона, два от които ще бъдат за извозване на строителни отпадъци, включително и от домете на хората. Тези отпадъци ще бъдат извозвани до определените за това две сметища за строителни отпадъци в общината.
„Нека гражданите да свикнат да се обръщат към нас в тези случаи, да ползват услугите на общинското предприятие, за да запазим природата чиста“, коментира Чалъков.
Община Казанлък разполага с 18 контейнера за строителни отпадъци.
Славяна ГАЙДАРОВА