Стартира изпълнението на втори етап от ремонта на бул. „Захари Стоянов“

Бургас. В понеделник, 15 април, стартира изпълнението на втори етап от ремонта на бул. „Захари Стоянов“, основната входно-изходна пътна артерия за жителите на многолюдния к-с „Меден рудник“ в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Въвеждането на временната организация на движение ще стане след сутрешния пик, когато хората отиват на работа. Втори етап на проекта включва възстановяване и рехабилитация на настилката в едното платно на участъка от кръстовището на бул. „Захари Стоянов“ с ул. „Георги Попаянов“ до кръстовището за квартал „Горно Езерово“. По предварително съгласуван план-график, неговото изпълнение ще продължи две седмици. След това движението ще бъде пуснато в цялото ляво платно (посока център) в участъка от кръстовището на бул. „Захари Стоянов“ с ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ до кръстовището за квартал „Горно Езерово“. После машините ще се преместят в другото платно, работейки в обратната посока – от кръстовището за квартал „Горно Езерово“ до кръстовището на бул. „Захари Стоянов“ с ул. „Георги Попаянов“ (Трети етап) и от кръстовището на бул. „Захари Стоянов“ с ул. „Георги Попаянов“ до кръстовището на бул. „Захари Стоянов“ с ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ (Четвърти етап).
През двете седмици за изпълнение на Втори етап ще е забранен ляв завой при кръстовището с връзката към „Горно Езерово“ за движещите се по булевард „Захари Стоянов“ автомобили. Затова, ако излизате от „Меден рудник“ и искате да стигнете до квартал „Горно Езерово“, ще трябва да слезете до Пътен възел Юг, да завъртите обратно към комплекса и после да завиете надясно към „Горно Езерово“. Забраната за ляв завой не важи за идващите от „Горно Езерово“ автомобили.
От 15 април, до края на ремонта, тоест до завършването и на Четвърти етап, се налага да бъде спряно движението на тролейбусите Т1 и Т2. За нормалното обслужване на пътуващите „Бургасбус“ ще насити с допълнителни курсове графика на автобусните линии Б11 и Б12, които в голяма степен дублират маршрута на тролеите.
За периода до края на ремонта няма да се обслужва също така автобусна спирка „Капчето“ в двете посоки. На 200 метра от нея се намира спирка „Вая“, в близост до магазин „Мосю Бриколаж“, която ще се обслужва както досега.
„Ремонтът на бул. „Захари Стоянов“ е труден, но необходим и полезен. Спазвайте знаците и временната сигнализация на пътя! Община Бургас и изпълнителят на ремонта ще се постараят да ограничат дискомфорта за шофьорите до възможния минимум и проектът да бъде завършен достатъчно бързо, но не за сметка на качеството. За целта строителната фирма въведе удължено работно време. За началото и сроковете на следващите етапи, както и за възможни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява своевременно своите жители и гости. Шофирайте внимателно! Пазете себе си и другите на пътя!“, посочиха от Общината.